اطلاعیه مهم پذیرش و تحویل دستگاه ها در اسفندماه ..!

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
خانه » گوشی های مسافری |‌ روش رجیستر کردن تلفن خریداری شده در سفرهای خارجی

گوشی های مسافری |‌ روش رجیستر کردن تلفن خریداری شده در سفرهای خارجی

امیررضا جمشیدی
امیررضا جمشیدی
اشتراک گذاری
فهرست مطالب

امتیاز دهید!

میانگین امتیازات: / 5.

امتیاز دهید!

اگر به تازگی قصد دارید به ایران سفر کنید و به مدت بیشتر از یک ماه در ایران از گوشی خود استفاده کنید، باید حتماً گوشی های مسافری خود را رجیستر کنید، در غیر این صورت بعد از یک ماه ارتباط شما قطع خواهد شد و بعد از زمان یک ماه نمی‌توانید از گوشی‌تان استفاده کنید.

گوشی های مسافری: روش اول رجیستر کردن

برای رجیسترکردن گوشی‌های مسافری خود در هنگام ورود به فرودگاه،به بخش گمرک فرودگاه مراجعه کنید. پس از پرداخت هزینه‌ی گمرگ که مبلغی معادل ۱۶ درصد از ارزش گوشی، تبلت یا هر دستگاه سیم‌کارت‌خور شماست، کد فعال‌سازی‌تان را دریافت می‌کنید؛ بعد از چند روز به سامانه همتا مراجعه کنید و با طی‌کردن مراحل ذکر شده سریال گوشی خود را ثبت کنید و با خیالی آسوده از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید درصورتی‌که پس از طی این مراحل، تلفن شما قطع شد با بخش پشتیبانی سامانه همتا تماس حاصل کنید. همچنین آروند گارانتی در زمینه تعمیرات آیفون نیز خدمات خود را با گارانتی به شما دارندگان این دستگاه نیز ارائه می‌دهد.

گوشی های مسافری: روش اول رجیستر کردن - to register

براساس قانون، هر مسافر اگر یک گوشی در سال با خود وارد کشور کند مشمول معافیت ۸۰ دلاری می‌شود، اما درصورت ورود بیش از یک گوشی، مسافر باید شرایط و ضوابطی خاص را رعایت کند. اما اگر در ابتدای ورودتان به کشور نتوانستید به دفاتر گمرکی مراجعه کنید، یا پس از گذشت مدتی متوجه شدید که زمانی بیشتر از یک ماه را در ایران سپری خواهید کرد، راه دیگری نیز برای طی‌کردن مراحل رجیستری وجود دارد.

مطالب مرتبط : هر آنچه باید در مورد طرح رجیستری بدانید

ممکن است دوست داشته باشید

گوشی های مسافری : روش دوم رجیستر کردن

برای این‌کار باید به وب سایت گمرک مراجعه کنید. این سامانه به مسافرانی که وارد کشور می‌شوند این امکان را می‌دهد تا ۳۰ روز پس از ورود به کشور و بدون مراجعه‌ی حضوری، هزینه‌های گمرکی را پرداخت و سپس سریال گوشی خود را در «سامانه اظهارنامه گمرگی تلفن همراه» ثبت کنند.

گوشی های مسافری : روش دوم رجیستر کردن - to register

اما اگر تمایلی مبنی‌بر مراجعه به دفاتر گمرکی ندارید یا برای‌تان مقدور نیست که در بدو ورود به خاک ایران هزینه‌ی گمرک گوشی را پرداخت نمایید، می‌توانید این کار را کمی به عقب بیندازید چون به شما ۳۰ روز مهلت برای رجیسترکردن گوشی مسافرتی داده می‌شود و انجام این کار از طریق سایت گمرک هم امکان‌پذیر است. بدین منظور باید مراحل زیر را طی کنید:

ابتدا با کلیک بر روی این قسمت به صفحه‌ی ثبت گوشی‌های موبایل مسافرتی در سایت سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران مراجعه کنید. مشاهده خواهید کرد که از شما خواسته می‌شود کد IMEI گوشی مورد نظرتان را وارد کنید.

رجیستر کردن - to register

و پس از واردکردن کد گوشی خود ادامه ی مراحل زیر را دنبال کنید.

در مرحله‌ی بعد از شما خواسته می‌شود تا مشخصات و مدل گوشی خود را مشخص کنید.

ریجستر کردن مدل گوشی را وارد کنید - to register

در مرحله‌ی بعد از شما خواسته می‌شود تا شماره‌ی سیم کارت و برخی دیگر از مشخصات خود نظیر شماره ملی، گذرنامه و غیره را وارد کنید. در نظر داشته باشید که شماره‌ی سیم‌کارتی که در این مرحله وارد می‌شود حتماً باید به نام شخصی باشد که کد ملی و اطلاعات وی را وارد کرده‌اید، درغیراین‌صورت سیستم با خطا مواجه شده و اجازه‌ی ورود به مرحله‌ی بعد را به شما نمی‌دهد.

بعد از واردکردن شماره‌ی تماس و سایر اطلاعات شما، یک کد امنیتی از طریق پیامک به شماره‌‌ی تماسی که وارد کرده بودید ارسال می‌شود. این کد را وارد فیلد خواسته شده کنید و بر روی گزینه‌ی ادامه در صفحه‌ی نمایش کلیک نمایید.

مشاهده خواهید کرد که هزینه‌ی مورد نظر برای ثبت یا رجیسترکردن گوشی مسافرتی (طرح رجیستری) نمایش داده می‌شود. با کلیک بر روی گزینه‌ی “پرداخت” می‌توانید به صفحه‌ی پرداخت هزینه مراجعه کرده و حق گمرک را پرداخت کنید. در نظر داشته باشید که هزینه‌ی گمرک دریافتی با توجه به مدل و نوع گوشی مسافرتی که وارد کرده‌اید متفاوت خواهد بود.

ثبت یا رجیسترکردن گوشی مسافرتی - to register

آموزش نکاتی در انجام مراحل رجیستری:

  • پس از پرداخت هزینه‌ی گمرک، به‌صورت آنی اطلاعات گوشی شما برای سامانه‌ی همتا ارسال می‌شود و این پروسه ممکن است تا چند روز به طول بیانجامد.
  • طبق بخش‌نامه‌ی سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران، مسافر فقط ۳۰ روز پس از ورود به کشور مجاز به اظهار تلفن همراه و پرداخت عوارض آن خواهد بود.
  • در صورتی که مسافر پرداخت عوارض گمرکی گوشی مسافرتی را به تاخیر بیندازد (یعنی در روزهای پایانی مهلت ۳۰ روزه اقدام به پرداخت عوارض کند)، ممکن است گوشی او قطع گردد.
  • اگر گوشی به‌دلیل تاخیر در پرداخت هزینه گمرک قطع شود، کاربر همچنان می‌تواند با طی کردن مراحل شرح داده شده و پرداخت حق گمرک گوشی و سپس ثبت گوشی در سامانه‌ی همتا از آن استفاده کند. پس گوشی برای همیشه قطع نمی‌شود!
  • درصورتی‌که به‌منظور اظهار و رجیسترکردن گوشی مسافرتی به شکل حضوری به دفاتر گمرک مراجعه کنید، نیازی به ارائه‌ی مشخصات سیم‌کارت و شماره‌ی تماس نخواهید داشت.

دستگاه‌های مسافری با توجه به عدم داشتن گارانتی، اگر مشکلات سخت افزاری پیدا کنند، متاسفانه تحت پوشش هیچ گارانتی‌ای نخواهند بود اما شما می‌توانید برای دستگاه خود ضمانت تکمیلی خریداری نمایید. در ضمانت تکمیلی تمامی اتفاقات و خسارات احتمالی تحت پوشش قرار می‌گیرد. با مراجعه به صفحه‌ی فروش ضمانت تکمیلی محصولات الکترونیک، می‌توانید برای دستگاه خود پلن دلخواه را خریداری کنید.

برای خرید بدون دردسر و رجیستر شده ی تلفن های همراه می توانید به نمایندگان آروند مراجعه کنید.

سؤالات متداول

۱-چگونه می‌توانم گوشی مسافری خریداری شده در سفر خارجی را ثبت کنم؟

مراحل ثبت نام برای تلفن مسافرتی بسته به کشور و ارائه‌دهنده خدمات متفاوت است. ممکن است لازم باشد برای تکمیل مراحل ثبت نام به یک فروشگاه محلی مراجعه کنید یا به صورت آنلاین این کار را انجام دهید. شما بعد از پرداخت هزینه‌ی گمرک حدود ۱۶ درصد ارزش گوشی یا دستگاه را پرداخت می‌کنید و کد فعالسازی برای شما ارسال می‌شود.

۲-تا چند روز پس از ورود به کشور مجاز به پرداخت عوارض گوشی هستیم؟

طبق بخش‌نامه‌ی سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران، مسافر فقط ۳۰ روز پس از ورود به کشور مجاز به اظهار تلفن همراه و پرداخت عوارض آن خواهد بود. در صورتی که تا روز‌های پایانی مهلت ۳۰ روزه پرداخت به تاخیر بیفتد ممکن است گوشی شما قطع شود.

۳-چگونه می‌توانم تلفن مسافرتی خود را در سفر‌های خارجی ایمن نگه دارم؟

برای ایمن نگه داشتن تلفن مسافرتی خود هنگام سفر به خارج از کشور، سرمایه‌گذاری روی یک قاب گوشی با کیفیت خوب، اجتناب از استفاده از شبکه‌های Wi-Fi عمومی و انجام اقدامات احتیاطی بیشتر هنگام استفاده از تلفن خود در مناطق شلوغ را در نظر بگیرید. علاوه بر این، می‌توانید رمز‌های عبور و احراز هویت بیومتریک را برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز فعال کنید. در نظر داشته باشید که در صورت بروز هر گونه مشکلی گوشی مسافری شما گارانتی نیست.

۴-چه قوانینی برای گوشی‌های مسافری وجود دارد؟

هر مسافری می‌تواند یک گوشی مسافری را در حالی که مشمول معافیت ۸۰ دلاری است وارد کشور کند؛ اما برای تعداد گوشی بیشتر باید طبق قوانین و ضوابط اداره گمرک عوارض پرداخت شود.

۳۶ پاسخ

  1. سلام من ۴۵روزه هست از ورود با پاسپورتم میگذره ،اما تلفن که وارد کردم سه روزه روشن کردم آیا امکان استفاده از پاس هست.

    1. سلام وقتتون بخیر من یدونه ایفون ۱۱ تازه از هلند برام رسیده ریجستری رو باید چیکار کنم؟

  2. سلام
    یکی از آشنایان بدون اجازه من ، با شماره و مشخصات خارج از کشور من ، گوشی اپل ۱۱ رو رجیستر کرده.
    من چه جوری میتونم باطل اش کنم؟
    لطفا راهنمایی کنید

    1. درود خدمت شما
      لطفا به سامانه‌ی همتا در رابطه با این موضوع مراجعه کنید تا پیگیری‌های لازم از جانب سامانه انجام شود
      با احترام

      1. سلام برای وارد کردن سلام خسته نباشید
        ببخشید شخصی میخواد برای من گوشی بیاره و میخوام بدونم تو فرودگاه تمام هزینه های مربوط به رجیستری و مالیات و … میشه ۱۶.٪ قیمت گوشی؟یا این مبلغ فقط برای گمرک است؟

    2. سلام ما یه ایفون ایکس اس خریدیم که ریجستر نشدست گوشی فروش میگه که ریجستر میشه با پاسپورت
      بعدا از طریق سامانه همتا مشکلی ایجاد نشه؟یاتوی فروشش؟

      1. درود وقتتون بخیر باشه
        باید با پاسپورت رجیستر کنید و گرنه آنتن دهی گوشی از بین میره
        با احترام

  3. سلام گوشی ایفون رجیستر نشده ای رو یکسال پیش داداشم بمن داده .الان چطور میتونم از اون استفاده کنم بدون داشتن پاسپورت ?

    1. درود خدمت شما
      متاسفانه سایت رجیستری اکنون بسته شده و امکان رجیستر کردن گوشی وجود ندارد

  4. سلام
    یکی از دوستان برای من گوشی آیفون ۱۱ خریده و وارد کشور کرده و چون من پاسپورت ندارم میخواد با اطلاعات و پاسپورت خودش گوشی رو ریجستر کنه
    حالا میخواستم بدونم امکانش هست بعد از اینکه گوشی با شماره و اطلاعات ایشون ثبت شد تغییر مالکیتش داد به نام خودم؟

    1. درود خدمت شما
      با توجه به قوانین رجیستری در این زمان، امکان رجیستری تلفن همراه فقط در فرودگاه امکان‌پذیر است. در صورت رجیستر شدن، برای انتقال مالکیت هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.
      با احترام

  5. سلام
    من یک ماه از سفر برگشتم ویک گوشی خرید کردم که اطلاعات imi گوشی رو تو فاکتور دارم ولی خود گوشی جا مانده و تا سه ماه دیگه میاد میتونم الان گوشی رو با پاس خودم رجیستر کنم تا بعدا دستگاه برسه ؟

  6. سلام خسته نباشید . یکی از اشنایان ا اونور ایفون ۱۲ پرومکس داره میاره از امریکا بعد میخواستم بدونم چجوری میشه در اینجا ازش استفاده کرد .توروخدا راهنمایی کنید .ممنون ایا به جز فرودگاه راه دیگه ایی داره؟

  7. سلام یک ایفون ۵ s دسته دوم با پست برام فرستادن ومخوام ریجیسترش کنم ،لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون

  8. سلام وقت بخیر
    یک عدد گوشی آیفون ۱۳ پرومکس از طریق آشنایمان ازکشور هلند خریداری کردم، میخوام داخل کشور استفاده کنم ازش
    ۱) باید بابت ریجستری هزینه ای پرداخت بشه آیا؟ پاسپورت هم دارم خودم
    ۲) هزینه گمرکی داره یا ففط باید ime گوشی و توی سایت همتا وارد کنم
    ۳) و اینکه اکتیو کنن اونجا یا نات اکیتو ارسال کنن برام
    ممنون میشم جواب بدید 🙏🙏

  9. سلام
    ببخشید اگر از چین یک نفر ایفون ۱۳ پرومکس بیارن
    باید با پاسپورت اون شخص ریجستری شه یا خودم ک پاسپورت دارم

  10. سلام وقت بخیر من قراره از خارج واسم گوشی ایفون ۱۴ بیارن میخواستم بدونم مشکلی واسه ریجستری کردنش پیش نمیاد ؟ همون شخص باید با پاسپورت خودش ریجستر کنه؟
    فقط هزینه ریجستری رو باید بده ؟
    و اینکه بعد اینک با اسم خودش ریجستری کزد چطوری انتقال مالکیت بدم!

  11. سلام مم یه گوشی ایفون ۱۳ از تهران گرفتم ریجستری شدست و فقط نیاز به کدی دارم که روی فاکتور خرید بوده
    حالا فاکتور خرید رو گم کردم و با فروشنده تماس گرفتم گفتن باید فاکتور خرید داشته باشم که کد رو به من بدن
    راه حلی هست بتونم کد دریافت کنم؟؟؟

  12. سلام برام یه ایفون دوازده پرو اوردن ب صورت مسافری
    الان میخوام ریجسترش کنم از کجا بدونم که کدفعالسازی قبلا برای طرف نرفته
    چون میگه گوشی قانونی است اما نمیدونم کد ریجستری.رو بهش دادن یا نه چطور پیگیری کنم ؟

  13. سلام.وقت بخیر.ببخشید برای اینکه بدونم چه مدل گوشی داخل ایران ریجیستر میشه. از کجا میشه متوجه شد/؟

  14. من یک گوشی آیفون ایکس خریدم چون کد نداشت ارزون تر بود خیلی اذیت شدم تا بتونم با پاسپورت یکی دیگه اونو ثبت کنم ور یجستریشو انجام بدم.به نظرم کسی اینکارو نکنه مگه اینکه خودش یا آشنایی راحت بتونه پاسپورتشو اوکی کنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقاله های مرتبط